Tips til sommerstrik

Tips til sommerstrik

Sommeren er lige om hjørnet, og de varme striksweatre er ikke længere den foretrukne beklædning. Strik er ofte forbundet med tykke, lækre og varme sweatre, men hvad kan man egentlig strikke til sommerbrug? Læs med og få tips og inspiration til dit sommerstrik.

Garn til sommerstrik

Der er flere forskellige typer garn, der er velegnede til sommerstrik, alt efter hvad man ønsker af egenskaber og udseende. Nogle af de mest oplagte garntyper er bomuld, hør, bambus, silke og tynd uld.

Bomuldsgarn: Bomuldsgarn er en af de mest populære garnmaterialer til sommerstrik. Det er et let og åndbart materiale og derfor dejligt at have på, når det er varmt. Bomuldsgarn er også godt for følsom hud, da det ikke irriterer, især i varmen. Bomuld er desuden nemt at arbejde med, fås i et bredt udvalg af farver og er ofte ret billigt. Find bomuldsgarn her.

Hørgarn: Hør er et naturligt materiale, der er kendt for sin styrke og holdbarhed. Hørgarn er velegnet til sommerstrik, fordi det er åndbart og let, men det kan have en mere rustik og grov følelse end bomuldsgarn. Find hørgarn her.

Bambus: Bambusgarn er et andet godt valg til sommerstrik. Bambusgarn er blødt og dejligt at arbejde med. Det er antibakterielt og åndbart, hvilket gør det godt til varme sommerdage. Bambus fås ofte som tyndt garn, hvilket også taler for at bruge det til sommerstrik. Find bambusgarn her.

Silke: Silkegarn er en luksuriøs valgmulighed til sommerstrikning. Det er varmeregulerende, og derfor dejligt kølende på de varme dage. Det er blødt, glat og ofte skinnende, hvilket giver et flot og elegant udtryk. Silkegarn er dog også dyrere og mere delikat end de andre typer garn. Find silkegarn her.

Uld: Selvom uld måske er mest egnet til vinter, kan det sagtens bruges til sommerens strik også. Uld er et varmeregulerende materiale, og hvis du bruger en tynd kvalitet og ikke strikker for tæt, bliver det ikke varmt. Brug det evt. i strik med hulmønster for at gøre det ekstra sommer-venligt.

 

Hvad kan man strikke til sommer?

De mange flotte opskrifter på tykke sweatre er ikke oplagt sommerstrik, men heldigvis findes der mange andre ting at strikke til sommer. Nogle af de mest populære ting er lette og luftige trøjer, tætsiddende toppe, flotte sjaler og lette cardigans.

Toppe: Lette og luftige toppe er perfekt til sommeren. Med tynde stropper kan de bruges til de helt varme dage eller under en cardigan. Lav lidt bredere stropper eller små ærmer, hvis du er mere komfortabel med det.

Cardigans: En let cardigan i et åbent og luftigt mønster er ideel til de dage hvor temperaturen svinger en smule, eller når der er behov for lidt ekstra varme.

Shorts og tynde nederdele: Måske et lidt utraditionelt valg til strik, men shorts og nederdele kan få det fineste udtryk i tynd og lækkert strik. Efterhånden er der også mange opskrifter på shorts og nederdele, så du kan sikkert finde noget der passer til din stil.

Tasker og muleposer: Tasker og muleposer kan strikkes året rundt, men om sommeren er vi mere ude og har større behov for at kunne have ting med os, og der er en mulepose jo helt perfekt. Den kan eventuelt forstærkes med et for i stof indeni, så den kan holde mere vægt.

Lette sjaler: Et sjal i et let let materiale eller med et åbent mønster kan både bruges til at give lidt ekstra varme, skærme for vinden eller beskytte mod solens stråler.

Lette bluser eller T-shirts: En let og åndbar bluse i bambusgarn eller tynd bomuld vil være ideel til de varme sommerdage.  Der findes efterhånden mange flotte opskrifter på bluser med korte ærmer.

Tynde sweatre: I Danmark er det sjældent så varmt, at en sweater ikke er nødvendig engang imellem. Strik den i lidt tyndere garn eller i en mønster med hulmønster.

Har du selv flere tips til sommerstrik, er du meget velkommen til at dele dem i kommentarfeltet nedenfor. Jeg vil elske at høre dine input.

Inspiration til sommerstrik

Der er mange steder at finde inspiration til dit sommerstrikkeprojekt. Prøv fx at kigge under hashtagget Sommerstrik på Instagram, hvor der er mange gode idéer. På Pinterest kan du ligeledes findes både idéer og opskrifter. Nedenfor har jeg samlet nogle af mine favoritter. Du kan se mere ved at klikke på billederne, som fører dig direkte til Pinterest. Du kan også se hele Garnportalen opslagstavle på Pinterest med idéer til sommerstrik her.

-
Smuk halterneck top med struktur fra Mayflower. Opskriften kan findes gratis på deres hjemmeside - følg linket via billedet.
-
Flot mønsterstrik i en ellers enkel sommertop. Opskriften er fra Mayflower og kan findes gratis på deres hjemmeside.
-
Eucalyptus sjal med flot hulmønster, som kan bruges på mange forskellige måder. Opskrift findes gratis hos Filcolana (følg link i billedet).
-
Olympia bluse med flot og sommerlig detalje med bare skuldre. Find den gratis opskrift ved at at følge linket på pin-billedet.
-
Kokomo shorts fra Popknit. Et modigt, men flot valg på de helt varme sommerdage.
-
Go West Cardigan fra Popknit med det fineste, luftige hulmønster, som gør den lækker til sommer.
-
Sød sommertop med fin mønster fra Knitting for Olive
-
Sommertop med flotte grafiske linjer og slå-om-look. Fra Knitting for Olive.
-
Fin taske til strandturen og småindkøb. Gratis opskrift fra Drops Garnstudio.
-
Sommertop med det fineste blondemønster forrest. Opskrifter er fra Drops Garnstudio og gratis.
-
Flot, lang sommertop med grafiske linjer. Fra My favorite things knitwear.
-
Top med snoninger og bare skuldre fra My favorite sthings knitwear.
Del artiklen:

Relaterede artikler

Del dine tanker

Kommentarer

Skriv kommentar

Har du spørgsmål, kommentarer eller gode idéer til artiklen ovenfor, så del dine tanker med os.

Ved indsendelse accepterer du, at vi publiserer dit navn og kommentar på denne hjemmeside. Din email publiseres ikke, men gemmes af administrative årsager.