Ny strikkebog fra Kit Couture

Ny strikkebog fra Kit Couture

Efteråret er fuld at skønne strikkebogs-udgivelser. Jeg har været spændt på at få den nye strikkebog fra Kit Couture i hænderne, så det var med stor glæde, da jeg endelig kunne åbne den.

Artiklen indeholder reklamelinks. Ved at bruge disse links støtter du Garnportalen, uden det koster dig noget.

Kit Couture er et firma, som sælger kits – altså pakker som inkludere alt til dit projekt – både opskrift, garn og hvad du ellers måtte skulle bruge. De sælger primært kits til strikkeprojekter, men har også hækling og broderi på deres repertoire.

Kit Couture er kendt for deres helt særlige design-stil, som  skiller sig ud i mængden. De arbejder nemlig sammen med forskellige meget dygtige designere og er ikke bange for at udfordre strikketeknikker og forsøge ting, som ellers ikke tidligere er set i strik. De er heller ikke bange for at skrue op for farverne. Det resulterer i nogle utrolig spændende designs.

Kit Couture

 

Kit Couture – et univers af strik og design

Det er den fulde titel på bogen, som er udgivet på forlaget Lindhardt og Ringhof. Mit første indtryk af bogen var at den er overraskende tyk og fuld af flotte og æstetiske billeder – næsten som at læse et modeblad i bogform.

Den første fjerdedel af bogen er en fortælling om, hvordan firmaet startede, og hvordan deres arbejdsproces foregår. Der bliver fortalt om hvordan nye strikmodeller kommer til verden, hvordan de får inspiration, og hvordan de samarbejder med designere, som normalt ikke designer strik. Det synes jeg er virkelig spændende at lære om, men kommer man kun efter opskrifterne, er denne del måske ikke det mest spændende og fylder relativt meget.

Kit Couture

 

Bogens opskrifter

De sidste tre fjerdedele af bogen er fyldt med smukke strikkeopskrifter. Opskrifterne er lavet over 7 designs, som hver især findes i 2 – 4 variationer, hvoraf nogle enkelte er i hækling eller broderi. Nogle af opskrifterne stammer fra deres kits eller er videreudviklinger heraf og andre er helt nye designs, som ikke tidligere har set dagens lys.

Modellerne er designmæssigt virkelig spændende og flotte og er helt i tråd med de kits, som Kit Couture sælger. Der er kun en enkelt model, som jeg vil betegne som en begynder-model, og ellers er de andre modeller relativt avancerede med spændende strikketeknikker. Der er fx brugt mønsterstrik, strukturstrik, patentstrik, fair Isle / flerfarvet strik, vævestrik, snoninger og gobelin strik / intarsia.

Jeg synes, det er fedt, at Kit Couture ikke er bange for at bruge spændende og nogle gange avancerede teknikker i deres bog. Ofte ser man nemlig at nye strikkebøger gerne vil omfavne alle og derfor ikke tør bevæge sig ud i de lidt sværere teknikker.

Jeg har desværre endnu ikke haft fornøjelsen af at afprøve nogen af strikkeopskrifterne i bogen, og jeg kan derfor ikke sige noget om hvordan de er at følge. Men modellerne er virkelig flotte, og der er helt sikkert nogle jeg godt kunne se mig selv strikke.

Kit Couture

Jeg er især vild med den serie, som de kalder “Disko”. Den er navngivet efter den Grønlandske ø Disko og inspireret af de grønlandske isbjerge. Det er et flot flerfarvet mønster, og findes både som sweater, T-shirt og pude. Kit Couture skriver i bogen at de var lidt betænkelig ved netop denne model, da den var mere avanceret end de øvrige modeller del lancerede deres shop med, men den blev en bestseller, og endte med at sætte retningen for deres arbejder fremover.

 

Vurdering af Kit Couture

Jeg synes det er en utrolig spændende strikkebog, Kit Couture har lavet. Jeg tror ikke den er for alle, og jeg ville aldrig anbefale den til en nybegynder, da jeg synes det strikketeknisk er på et lidt højt niveau. Men for den øvede strikker, synes jeg bestemt det er en skøn bog. Ud over de konkrete opskrifter, er den fuld af spændende inspiration, som kan sætte gang i egen skabertrang.

Kit Couture

Del artiklen:

Relaterede artikler

Del dine tanker

Kommentarer

Skriv kommentar

Har du spørgsmål, kommentarer eller gode idéer til artiklen ovenfor, så del dine tanker med os.

Ved indsendelse accepterer du, at vi publiserer dit navn og kommentar på denne hjemmeside. Din email publiseres ikke, men gemmes af administrative årsager.