Heatherhill af Lene Holme Samsøe

Heatherhill af Lene Holme Samsøe

Jeg har kigget nærmere på Lene Holme Samsøes nyeste strikkebog Heatherhill, som jeg helt tilfældigt faldt over. Og det var godt, jeg gjorde det, for den er fuld af lækre strikkedesigns til os, der godt kan lide hendes feminine univers.

Artiklen indeholder reklamelinks. Ved at bruge disse links støtter du Garnportalen, uden det koster dig noget.

Der er kommet rigtig mange nye strikkebøger i løbet af det seneste efterår, og det er super dejligt. Men nogle gange er det også lækkert at genopdage tidligere strikkebøger. Jeg var rigtig begejstret, da jeg fandt “Heatherhill – En strikkekollektion” fra Lene Holme Samsøe, for hendes designs kan jeg næsten altid lide. Jeg var ikke klar over, at hun havde udgivet bogen, så det var en positiv overraskelse at støde på den.

 

En strikkekollektion

Heatherhill har undertitlen “En strikkekollektion”, og det er meget sigende. Alle strikkemodellerne passer sammen, og man kan tydelig se den røde tråd. Der er skruet op for det feminine og romantiske, men uden at det bliver lyserødt eller pussenusset. Alle bogens billeder er taget ude i naturen på flotte enge eller med et flot 60’er hus som kulisse, hvilket understreger stemningen i kollektionen.

Lene Holme Samsøe har lavet mange strikkeopskrifter til børnetøj, men i Heatherhill er det opskrifter til kvinder, der er i fokus. Der er ca. 25 opskrifter med alle mulige forskellige typer beklædning. Sweatre, cardiganer, tørklæder, vanter, sokker og sågar en enkelt kjole og nederdel.

Lene Holme Samsøe: Heatherhill

 

Bogens indhold

Bogens opbygning er meget klassisk og som strikkebøger er flest. Der er smukke model-billeder, udførlige opskrifter og diagrammer, hvor det er nødvendigt. Derudover er der også afsnit af mere teknisk karakter, som fortæller om nogle af de teknikker, som bruges i opskrifterne, fx hvordan kan laver ind- og udtagninger, laver fletmønster og laver vendepinde.

Bogen er rigtig flot at kigge i, og man kan se, at der er lagt stor vægt på at skabe en stemning, som afspejler strikdesignet. Der er mange billeder af hver model. Mange af dem er helsides billeder, så man tydeligt kan se, hvordan tøjet sidder.

Lene Holme Samsøe: Heatherhill

 

Teknikker og sværhedsgrader

Heatherhill vil jeg ikke anbefale til begyndere inden for strik. Det er ikke fordi alle bogens modeller er uoverkommeligt svære, men mange af dem har avanceret strukturstrik eller strik med hulmønster, hvor man skal holde tungen lige i munden, når man følger diagrammerne. Disse teknikker er med det at skabe de smukke, næsten blondeagtige detaljer på modellerne, men kan være svære for nybegyndere at holde styr på.

Der er dog også relativt simple modeller med i bogen, fx en sweater og en cardigan primært i glatstrik. Og flere af modellerne har hulmønster som detaljer, men ellers glatstrik på det meste af modellen.

Lene Holme Samsøe: Heatherhill

 

Min vurdering

Jeg er generelt ret vild med Lene Holme Samsøes strikdesigns, så derfor er det heller ikke overraskende, at jeg synes rigtig godt om strikkebogen Heatherhill. Jeg elsker det lidt mere feminine udtryk, som hendes modeller har i forhold til mange andre strikdesigneres. Bogen rummer et stort udvalg af strik, men da det er opbygget som en kollektion, kan nogle måske synes, at modellerne minder lidt for meget om hinanden. Men kan man lide det feminine med mange strukturer og hulmønstre, er der ret stor chance for, at man vil kunne finde nogle yndlingsopskrifter i bogen.

Del artiklen:

Relaterede artikler

Del dine tanker

Kommentarer

Skriv kommentar

Har du spørgsmål, kommentarer eller gode idéer til artiklen ovenfor, så del dine tanker med os.

Ved indsendelse accepterer du, at vi publiserer dit navn og kommentar på denne hjemmeside. Din email publiseres ikke, men gemmes af administrative årsager.