Brug dine garnrester – Gaveindpakning

Brug dine garnrester – Gaveindpakning

Når man strikker eller hækler, ender man næsten altid ud med en masse garnrester. Det er synd at smide garnresterne ud, da de kan bruges til mange forskellige sjove projekter. I denne artikel ser vi på, hvordan man kan bruge garnresterne til kreativ gaveindpakning.

Forleden, da jeg skulle pakke en gave ind, opdagede jeg, at vi var løbet tør for gavebånd. Gaven så lidt trist ud uden bånd eller pynt, så jeg fandt i stedet på at bruge nogle garnrester, som jeg alligevel ikke havde strikkeplaner med. Resultatet blev sjovt og anderledes, så da der for nyligt skulle pakkes julegaver ind, købte jeg hverken gavepapir eller gavebånd, men brugte i stedet papir som har været brugt som fyld i pakke og garnrester som gavebånd. Og jeg er vild med resultatet!

 

Brug garnrester som gavebånd

Du kan bruge alt slags garn som gavebånd – bare det er langt nok. For at give ekstra fylde kan det være sjovt at sætte flere garner sammen og evt mikse farver, for et sjovt og farverigt resultat.

Du kan også med fordel bruge effektgarn, fx pelsgarn eller garn med små farvenister eller pailetter. Jeg brugte en følgetråd med pailetter på, som gør det ekstra festligt. Tråden havde jeg købt til en sweater, men det viste sig, at pailetterne kradser lidt for meget, når de er direkte mod huden, så det er genialt at kunne bruge det fine garn på denne måde i stedet.

Det ser også rigtig fint ud at bruge en glimmertråd. Enten en kraftig tråd, eller en tyndere sat sammen med et andet garn.

Gaveindpakning med garnrester

Gavepynt med garnrester

Når man pakker gaver ind og bruger garn som gavebånd, kan afslutte med en helt simpel sløjfe – ligesom man kan med almindelig gavebånd. Det er en sød og simpel afslutning.

Men man kan også være lidt mere kreativ og lave sjovere og vildere løsninger. Tag fx en masse stykker garn i forskellig længde og bind rundt om knuden i midten, så du får et lille springvand eller festfyrværkeri i midten.

Du kan også lime små, fine pompom’er af garn på gaven. Det kræver lidt mere garn, men bliver også rigtig fint. Se i videoen nedenfor hvor nemt du kan lave dem ved hjælp af en gaffel. Vil du have endnu større pompom’er, kan du bruge din hånd i stedet for en gaffel.

 

En anden sød idé er at lave små kvaster og sætte et par stykker fast, der hvor dit gavebånd/garn krydser hinanden. Kvaster er nemme at lave, og kan laves i lige den størrelse, du ønsker. Se i videoen nedenfor hvor nemt det kan gøres.

 

Andre kreative måder at bruge garn til gaveindpakning

Der er rigtig mange måder at bruge garn til gaveindpakning, og man kan gøre sin indpakning til et helt lille kunstværk, hvis man har lyst. Jeg har samlet nogle idéer til gaveindpakning med garn på Pinterest, og nedenfor er et udvalg af idéerne. For flere garnidéer kan du se Garnportalens Pinterest profil her.

-
-
-
-
-
-
-
-
Del artiklen:

Relaterede artikler

Del dine tanker

Kommentarer

Skriv kommentar

Har du spørgsmål, kommentarer eller gode idéer til artiklen ovenfor, så del dine tanker med os.

Ved indsendelse accepterer du, at vi publiserer dit navn og kommentar på denne hjemmeside. Din email publiseres ikke, men gemmes af administrative årsager.