Lærke Baggers nye strikkebog: Strik 2

Lærke Baggers nye strikkebog: Strik 2

Efteråret er fuld at skønne strikkebogs-udgivelser. Jeg har kigget nærmere på en af bøgerne, nemlig Lærke Baggers nye strikkebog, Strik 2, som er fuld af spændende, anderledes og inspirerende strik.

Artiklen indeholder reklamelinks. Ved at bruge disse links støtter du Garnportalen, uden det koster dig noget.

Der var stor begejstring i mit strikkehjerte, da jeg endelig fik Lærke Baggers nyeste strikkebog, Strik 2, i hænderne. Jeg har læst hendes første bog, Strik, og været meget fascineret af den anderledes tilgang til strik, så jeg var spændt på, hvad den svære 2’er havde at byde på.

Lærke Bagger, Strik 2

Lærke Bagger, Strik 2

Lærker Baggers Strik 2 er mere end en strikkebog. Man er vandt til, at en strikkebog er en samling af opskrifter og teknikker, men denne bog er meget anderledes. Det er en mere personlig bog, hvor omdrejningspunktet er Lærke Baggers forhold til sin nu afdøde far. Den er opbygget som en kronologisk fortælling fra Lærke Baggers barndom til voksenliv og farens død. Alle opskrifter og teknikker er på en eller anden måde inspireret eller tilknyttet fortællingen om hendes far og det forhold, de havde. Bogen er også fuld af billeder fra hendes barndom såvel som ærlige og ufiltrerede billede fra hendes hverdag.

 

Bogens indhold

Bogen er inddelt i 5 kapitler med hver sin fortælling og hver sin teknik eller strikdesign, som knytter sig til fortællingen. Bogens første kapitel, som handler og Lærke Baggers barndom, har fx opskrifter som er bygget op om hendes teknik “Inner child”. Den handler kort fortalt om at følge sin intuition og gøre (strikke) hvad der føles rigtigt lige i øjeblikket. Præcis ligesom man gjorde, da man var barn. Hun opfordrer endda til at gå på opdagelse i billedalbummet og blive inspireret af situationer eller følelser fra barndommen.

Lærke Bagger, Strik 2: Inner child sweater

Lærke Bagger, Strik 2: Inner child sweater

Hver teknik eller design i bogen bliver foldet ud i flere forskellige opskrifter, fx som en trøje, en kjole, et pandebånd, osv. Eller egentlige opskrifter er det ikke altid. Ofte er det mere overordnede vejledninger og små tips, for man fornemmer, at Lærke Bagger faktisk helst vil have, at man prøver sig lidt frem og leger lidt med fremgangsmåden. Hun vil helst ikke give en færdig facitliste, men lægger op til åben fortolkning af hendes idéer og designs. Der er heller aldrig nogen anvisning til en bestemt type garn, men mere frit spil og opfordring til at bruge det man har, eller det man kan lide.

 

Nye strikke-teknikker

I forhold til den første bog, Strik, er der i den nye bog introduceret flere teknikker. Der er fx mønsterstrik / hønsestrik og entrelac, som er en teknik, hvor man nærmest strikke små patchwork-stykker. Jeg synes, det er virkelig spændende, at der brugeres flere teknikker, for det står på ingen måde i vejen for den frie leg, bliver ikke en begrænsning, og man fornemmer stadig tydeligt Lærke Baggers rebelske tilgang til strik.

Lærke Bagger, Strik 2: Mønsterstrik

Lærke Bagger, Strik 2: Mønsterstrik

Det er ikke fordi Lærke Bagger kommer med nye strikketeknikker, men hun fortolker eksisterende strikketeknikker på en ny og spændende måde.

 

Barbie-dukker

Noget af bogen handler om, hvordan Lærke Bagger som barn elskede at lege med Barbier – eller i hvert fald den del af legen, som handlede om påklædningen. Derfor findes flere af modellerne også i små Barbie-størrelser. Det synes jeg er ret sjovt fundet på, selvom jeg er i tvivl om, hvor meget det egentlig vil blive brugt.

Lærke Bagger, Strik 2: Barbie strik

Lærke Bagger, Strik 2: Barbie strik

 

Intuitiv og impulsdrevet strik

Generelt er opskrifterne og teknikkerne i bogen meget drevet af den kunstneriske og impuls-drevne tilgang. Personligt har jeg et stort behov for kontrol, når jeg strikker, og har meget svært ved at lade tilfældighederne råde. Og måske netop derfor synes jeg, bogen er enormt spændende og inspirerende. Jeg er vandt til regler, mønstre og præcise fremgangsmåder, hvor bogen beskriver en mere legende tilgang til strikkehåndværket.

Jeg kommer aldrig til at strikke helt så impulsdrevet som Lærke Bagger, men hendes bog har helt sikkert inspireret mig til at slippe tøjlerne lidt og følge min intuition og ikke overtænke alt ting. Hendes tilgang til strikkekunst er både inspirerende og befriende, og så er hendes bog hudløs ærlig.

Lærke Bagger - Strik 2

Lærke Bagger, Strik 2

 

Del artiklen:

Relaterede artikler

Del dine tanker

Kommentarer

Skriv kommentar

Har du spørgsmål, kommentarer eller gode idéer til artiklen ovenfor, så del dine tanker med os.

Ved indsendelse accepterer du, at vi publiserer dit navn og kommentar på denne hjemmeside. Din email publiseres ikke, men gemmes af administrative årsager.